Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ



Μαζική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων της Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Φλεβάρη στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με ομιλήτρια την Χαλιού Έφη μέλος της Ε.Π. της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία της επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι μετά από πολύ καιρό βρίσκονται σε έντονες κινηματικές διαδικασίες ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Οι τρείς μαζικές απεργίες, τα συλλαλητήρια, ο αγώνας των αγροτών έδωσαν ζωντανά παραδείγματα για τη μεγάλη δύναμη που έχει η εργατική τάξη, τη μεγάλη δύναμη της λαϊκής συμμαχίας. Αυτή την φορά η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της δεν κατάφεραν να στρέψουν τους εργαζόμενους και τους επαγγελματοβιοτέχνες ενάντια στους αγώνες των αγροτών. Το διήμερο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα με τους εργαζόμενους, τους ΕΒΕ, και όλο τον λαό να τους υποδέχεται με χειροκροτήματα δεν είχε προηγούμενο. Για τον λόγο αυτό προσπαθούν να διαιρέσουν τους αγρότες σε σκληροπυρηνικούς και σε αυτούς που είναι με το «κοινωνικό διάλογο».
Από την εισηγητική ομιλία της δεν μπορούσε να λείπει το καίριο ζήτημα που αφορά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Έχουν κάνει την χώρα μας ένα τεράστιο hot spot εγκλωβίζοντας χιλιάδες οικογένειες προσφύγων αυτοί ακριβώς που δημιουργούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αυτοί που κάνουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και αναγκάζουν οικογένειες ολόκληρες με μωρά παιδιά να θαλασσοπνίγονται αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους.

Κλείνοντας την ομιλία της τόνισε ότι ο λαός πρέπει να συμπλεύσει με το ΚΚΕ. Δεν έχει να περιμένει πλέον τίποτα από τις διάφορες κυβερνήσεις μονοκομματικές ή με όποια άλλη σύνθεση. Η εξέλιξη που θα έρθει στην χώρα μας θα είναι σοσιαλιστική, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο.