Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

31 ΜΑΡΤΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ & 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Καθημερινά και με κάθε μέσο συνεχίζεται η δράση από σωματεία εργαζομένων, συνταξιουχικές ενώσεις και φορείς αυτοαπασχολούμενων που προετοιμάζουν τη 48ωρη γενική απεργία ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, όταν αυτό κατατεθεί στη Βουλή.

Κανένας από τους λόγους και καμιά από τις αιτίες που το προηγούμενο διάστημα έβγαλαν στους δρόμους χιλιάδες λαού, με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, δεν έχει εκλείψει. Αντίθετα, στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, έρχονται να προστεθούν κι άλλοι παράγοντες που καθιστούν αναγκαία την κλιμάκωση της εργατικής - λαϊκής πάλης και με 48ωρη απεργία, όπως έχει ήδη αποφασιστεί από τα συνδικάτα.
Η επιτυχία της πρέπει να αποτελέσει ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς ξεχωριστά. Να γίνει η απεργία σταθμός στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού ενάντια στα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας για να ανακάμψει το κεφάλαιο, ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική και τους ανταγωνισμούς, που ανάβουν τη φωτιά του πολέμου και της προσφυγιάς.
Ολοένα και πιο καθαρά φαίνεται πλέον ότι η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην τρόικα για το Ασφαλιστικό θα κλείσει με τον πιο επώδυνο τρόπο για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Στα μέτρα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση προστίθενται νέα, ακόμα πιο άγρια, που θα γίνει προσπάθεια να νομιμοποιηθούν στις λαϊκές συνειδήσεις με το ψευτοεπιχείρημα ότι «γλιτώσαμε τα χειρότερα» και ότι είναι «μέτρα δίκαιης κατανομής των βαρών για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα».
Η ανάπτυξη που προσδοκούν προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, τη δουλειά-σκλαβιά με μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα μέχρι τα βαθιά γεράματα. Απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση του αγώνα, η κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, η υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων.
Καθημερινά πλέον γινόμαστε μάρτυρες του εγκλήματος των ΝΑΤΟ-ΕΕ και των άλλων δυνάμεων στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, δολοφονικές επεμβάσεις σε αμάχους, εξαθλίωση, βομβαρδισμοί σε πόλεις και χωριά οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στον αναγκαστικό ξεριζωμό και την προσφυγιά. Δε έχουμε σταματήσει να μετράμε νεκρούς στη Μεσόγειο. Μάνες, παιδιά, βρέφη χάνουν καθημερινά τη ζωή τους. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να γλυτώσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειες τους, είναι θύματα των πολέμων. Δεν ξενιτεύονται για να κάνουν πλούτη αλλά για να ζήσουν σαν άνθρωποι.

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 31 Μάρτη
στις 7μ.μ. στην Ομόνοια.


Είμαστε έτοιμοι στην 48ωρη απεργία να νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς!!